Letselschade
Letsel kan je oplopen tijdens een verkeersongeval, bedrijfsongeval, medische fout of door bijvoorbeeld een hondenbeet op straat. Heb je letsel opgelopen neem dan vrijblijvend contact op met Bas, al 24 jaar een zeer ervaren (LSA) Letselschadeadvocaat.
En wat als de verzekeraar de schade niet wil vergoeden of aansprakelijkheid van de hand wijst? De gang naar de rechter is dan noodzakelijk. Bas heeft als advocaat vele juridische procedures tegen verzekeraars gevoerd en hierin veel ervaring en kennis opgedaan.
De meeste rechtsbijstandsverzekeraars of letselschadeburo’s schakelen geen advocaat in maar een behandelaar. Deze persoon (vaak niet eens een jurist) heeft geen enkele procedeer ervaring bij de rechtbank en kan daardoor de haalbaarheid van de letselclaim minder goed beoordelen. Dit kan ertoe leiden dat de belangen van het slachtoffer tekort wordt gedaan en hij minder geld ontvangt dan waar hij eigenlijk recht op zou hebben.
Is de veroorzaker aansprakelijk voor uw schade dan moet hij (meestal zijn verzekeraar) ook al je advocaatkosten vergoeden. Juridische bijstand van een echte ervaren advocaat kost u dan dus helemaal niets. Is onduidelijk of de veroorzaker aansprakelijk is dan kan in sommige gevallen ook een afspraak worden gemaakt op basis van een no-cure-no-pay vergoeding, zo loop je ook in dat geval geen enkel risico op hoge kosten.
— Verkeersongeval
Als je schade oploopt door een verkeersongeval kan je een discussie krijgen over wie die schade moet betalen. Waar moet je op letten bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij? Wanneer word je door de wet geholpen. Wist je bijvoorbeeld dat je als fietser of voetganger bij een ongeval met een auto in beginsel altijd 50% van je schade vergoed krijgt? En hoe overtuig je grote machtige verzekeraars van je gelijk?
In veel gevallen is direct duidelijk wie aansprakelijk is voor de schade maar is juridisch advies toch verstandig. Want welke schade moet nu eigenlijk worden vergoed? Heb je recht op smartengeld? Hoe zit het als je studievertraging oploopt of je inkomsten mist als ZZP’er? Voor deze, en andere vragen, heb je een specialist nodig die de wereld van de verzekeraars goed kent.
— Bedrijfsongeval/ beroepsziekte
Als je letsel oploopt tijdens werktijd of op de werkvloer dan voelt dat misschien als een lastig parket. Je wilt je schade vergoed krijgen maar je werkrelatie met de baas niet op het spel zetten. Meestal is er ook een verzekeraar van je werkgever in het spel. Wie moet je aansprakelijk stellen? Welk onderzoek is er nodig naar je letsel? En wie gaat dat onderzoek nu betalen?
Bij bedrijfsongevallen wordt de werknemer of ZZP’er geholpen door de wet. Als je schade hebt opgelopen tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden is de werkgever vaak aansprakelijk voor de schade, tenzij hij aantoont er alles aan gedaan te hebben om de schade van de werknemer te voorkomen.
En wist je dat als het onderzoek van de arbeidsinspectie uitwijst dat de werkgever de wet heeft nageleefd, hij toch nog aansprakelijk kan zijn voor de letselschade van de werknemer.
Bekijk hier de video:
— Medische misser
Een operatie is altijd spannend en elke operatie kent risico’s. Als een operatie niet uitpakt zoals verwacht, komt vaak de vraag om de hoek zetten of er sprake is van een medische fout of een gebruikelijke complicatie.
Onze letselschadeadvocaat Bas kan je helpen om te zorgen dat de juiste medische informatie op tafel komt om dit te (laten) beoordelen en de medicus en/of ziekenhuis aansprakelijk te stellen.
Daarnaast brengt hij met je in kaart welke schade je hebt opgelopen en wat er nodig is om deze schade te herstellen. En uiteraard treedt hij in overleg met het ziekenhuis en haar verzekeraar om de schade op hen te verhalen.
— Over Bas
— Bas van Batenburg
Bas van Batenburg zit al 20 jaar in het advocatenvak. Hij kenmerkt zich als een echte strateeg en sterke onderhandelaar. Hij treedt al jaren op namens werkgevers, werknemers en slachtoffers van ongevallen.
Specialisatie: