06 17 50 04 81 (Bas) 06 33 31 01 25 (Jantine) info@vanbatenburg-pracht.nl

Arbeidsrecht

Voor werknemers

Wij helpen werknemers met al hun vragen over hun dienstverband. Heb je een conflict op je werk? Problemen met je re-integratie? Wil je weten welke aanpak het beste past om dit op te lossen? Ook helpen wij met vragen over bijvoorbeeld transitievergoeding, achterstallig loon, concurrentiebeding, proeftijd en ziekte.

Uiteraard helpen wij ook bij (dreigend) ontslag en de gevolgen van een ontslag.

Kijk hieronder onze video’s over wat wij in verschillende situaties, zoals bij een ontslag op staande voet of een beëindigingsovereenkomst, voor jou kunnen betekenen.

Voor werkgevers

Wij adviseren, procederen en denken graag mee over waar je als werkgever tegenaan loopt met je personeel en/of zzp’ers.

Wij helpen werkgevers graag met vragen over onder andere het aangaan van arbeidscontracten, de uitleg en toepasselijkheid van CAO-bepalingen, de ketenregeling, zieke werknemers en het re-integratieproces, wijzigen van arbeidsvoorwaarden en het beëindigen van contracten.

Ook is het arbeidsrecht van belang voor zzp’ers/freelancers die niet als werknemer willen worden aangemerkt of voor bedrijven die arbeidskrachten niet in loondienst willen hebben. Wij adviseren freelancers en bedrijven over het sluiten, wijzigen of beëindiging van een overeenkomst van opdracht.

 Weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op met Jantine.

Werkgeversaansprakelijkheid

Ook de aansprakelijkheid van de werkgever voor fouten van een werknemer of door de werknemer opgelopen beroepsziektes of bedrijfsongevallen is onderdeel van het arbeidsrecht. Bas adviseert als letselschade specialist, zowel werkgevers en werknemers hierover.

Bekijk de video over bedrijfsongevallen

De vaststellingsovereenkomst

Heb je een beeïndigingsovereenkomst van je werkgever ontvangen en wil je weten of dit een goed aanbod is? In de meeste gevallen betaalt je werkgever mee aan de juridische kosten die je hiervoor maakt. Wij adviseren je over je mogelijkheden om je baan te houden of over de beste voorwaarden om in te stemmen met het ontslag. We adviseren niet alleen over je ontslagvergoeding maar ook over overige voorwaarden, zoals je concurrentiebeding, opleidingskosten of outplacement.

Klik op de foto en kijk onze video over wat wij voor jou kunnen betekenen. 

Het ontslag op staande voet

Als je als werknemer per direct wordt ontslagen en door je baas naar huis wordt gestuurd, dan spreken we van een ontslag op staande voet. Aan een ontslag op staande voet worden strenge eisen gesteld. Het is dan ook belangrijk dat je je in zo’n situatie goed laat informeren, ook als je zelf denkt dat het ontslag misschien wel terecht is. Als het ontslag onterecht is, dan betekent dit niet dat je terug moet naar je werkgever. Je kan ook kiezen voor een schadevergoeding.

Klik op de foto en kijk onze video over wat wij voor jou kunnen betekenen. 

Bedrijfsongevallen

Heb je een bedrijfsongeval gehad? Dan is je werkgever in beginsel aansprakelijk als het ongeval onder werktijd is gebeurd en je hier letsel aan over hebt gehouden.  Dit is pas anders als je werkgever kan bewijzen dat hij alles heeft gedaan om het bedrijfsongeval te voorkomen (nakoming van de zorgplicht). Het is belangrijk tijdig advies in te winnen om te zorgen dat de juiste stappen worden genomen en je schade goed in kaart wordt gebracht. In de meeste gevallen is de werkgever hiervoor verzekerd en loopt het contact over de schadeafhandeling via de verzekeraar van de werkgever.

Klik op de foto en kijk onze video over wat wij voor jou kunnen betekenen. 

—  Over Jantine

Jantine Pracht kan als oud rechtbankmedewerker een goede inschatting maken van de kansen in uw zaak. Zij is graag in de rechtbank te vinden maar zoekt de oplossing, zeker bij arbeidszaken, juist graag buiten de rechtbank. Ook puzzelt ze graag op juiste formuleringen in contracten en processtukken.

Specialisatie:

—  Arbeidsrecht
  Algemeen contractenrecht
  Incasso (procedures)

  06 33 31 01 25
  Jantine@vanbatenburg-pracht.nl